Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τραυματισμός σε ερασιτεχνικά γήπεδα και απουσία γιατρού!!!

Σίγουρα είναι το τελευταίο που θέλουμε να συμβεί σε εμάς ή σε κάποιον άλλο συνάδελφό μας κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Όπως και να το κάνουμε όμως ο τραυματισμός για τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή είναι μέσα στο...παιχνίδι.
Κάποιες φορές επιπόλαιος,κάποιες άλλες σοβαρός και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ σοβαρός.Όταν ασχολείσαι με αυτό το άθλημα όπως προείπαμε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα.
Όσο προετοιμασμένος όμως μπορεί να είσαι εσύ τόσο απροετοίμαστοι είναι...κάποιοι άλλοι.
Εν έτη 2014 είναι αδιανόητο να γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και να μην υπάρχει ΓΙΑΤΡΟΣ στο γήπεδο.Η πρόληψη είναι η καλύτερη γιατριά λένε και δεν έχουν άδικο.
Έχουμε δει πολλές φορές και έχουμε ζήσει άλλες τόσες κάποια κωμικοτραγικά πράγματα.Κάποιος αθλητής να τραυματίζεται και να μπαίνει ο...12χρονος πιτσιρικάς που είναι στον πάγκο της εκάστοτε ομάδες με ένα μπουκάλι νερό και το ''μαγικό'' ψυκτικό και να αναπαριστά τον φυσιοθεραπευτή!!!Μιλάμε για τραγικά τουλάχιστον πράγματα.
Όλα καλά μέχρι εδώ μιας και μιλάμε για τραυματισμούς επιπόλαιους.Τι γίνεται όμως όταν θα συμβεί το ''κακό'';Τι γίνεται όταν ''σπάσει'' κάποιος το πόδι του;Τι γίνεται όταν ''γυρίσει'' κάποιος τη γλώσσα του;Τι γίνεται όταν σκίστει κάποιος και τρέχει το αίμα ποτάμι;Και πολλά πολλά άλλα που αν τα γράψω δε μου φτάνει όλο το βράδυ.
Θα σας πω εγω τι γίνεται!!!ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣ ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!Αυτό ακριβώς γίνεται!
Αγκαζέ να βγει από το γήπεδο και στην καρότσα ενός αγροτικού ώστε να τον πάμε στο πιο κοντινό νοσοκομείο αν στην καλύτερη έχει κάποιο σπάσιμο.Αν πάμε στα χειρότερα τότε τα πράγματα κρέμονται σε μια κλωστή.Αν βρεθεί κάποιος στο γήπεδο τυχαία ο οποίος γνωρίζει από πρώτες βοήθειες έχει καλώς,διαφορετικά...θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα.
Όλες αυτές οι γραμμές έχουν κάποιο σκοπό,κάποιο στόχο.Δεν είναι δυνατόν  ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ να μην υπάρχει γιατρός σε ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΔΙΝΙ!!!
Θα μου πείτε που θα βρεθούν τόσοι γιατροί ώστε να καλύψουν όλα τα ματς.Κι όμως υπάρχουν...δε χρειάζεται ντε και καλά να είναι γιατρός διπλωματούχος...ας είναι ειδικευόμενος...ας είναι στην τελική κάποιος που γνωρίζει και έχει κάποιο δίπλωμα πρώτων βοηθειών.
Πρέπει η εκάστοτε Ε.Π.Σ. σε όλη την Ελλάδα όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να την κάνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με αυτό το θέμα.Όπως φεύγουμε από το σπίτι μας έτσι θέλουμε να γυρίζουμε μετά από κάθε 90λεπτο.Επιτέλους οι υπεύθυνοι να κάνουν κάτι πριν γίνει κάτι κακό και τότε θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε.
ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ...

Με εκτίμηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΟΥΚΗΣ.


2 σχόλια:

  1. Απορώ πως επιτρέπονται οι αγώνες χωρίς παρουσία γιατρού. Στα Χανιά είναι υποχρεωτικό εδώ και χρόνια και δεν ξεκινά αγώνας αν δεν έχει έρθει είτε είναι αντρικό, είτε παιδικό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Βασίλη όπως φαίνεται σε ορισμένες Ε.Π.Σ. δεν είναι προτεραιότητα η υγεία των ποδοσφαιριστών.Είναι να μη γίνει το κακό...εαν γίνει τότε όλοι εκείνοι που θεωρούνται υπεύθυνοι θα τρέχουν και δε θα φτάνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...